Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek képes leírás - Rally.tlap.hu
részletek »

Hírek - Rally.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rally.tlap.hu » Hírek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Korda Erik emelt fővel búcsúzott

Korda Erik emelt fővel búcsúzott

Közönségszórakoztató autózással valamennyi vasárnapi szelektív szakaszt megnyerve búcsúzott a G4S Terep-rally Bajnokság idei szezonjától, Korda Erik és Tóth György. A Korda Racing párosa, ígéretéhez hűen, vasárnap visszaállt a versenybe Korda Erik ugyanis nem a szervizparkban szeretett volna búcsúzni a terep-rallye bajnokság idei szezonjától. Vasárnapra a szervezők négy szelektív szakaszt írtak elő, ezek közül kettőt a Rába ring környékén, majd zárásként két rövid szakaszt a budapesti Hungexpo területén jelöltek kit. A napi penzum némiképp lecsökkent mivel a hosszabbik pályából lecsípték az első 16 kilométert, így nem is történt komolyabb változás a helyezettek közt szombathoz képest, Fazekas Károly és Maurer Péter első futamgyőzelmét, Szalay Balázs és Bunkoczy László pedig első bajnoki címét ünnepelte a budapesti célban. Korda Erik és Tóth György is kihozta, amit lehetett a befejező napból, valamennyi szelektív szakaszt megnyerték, de a gyorsaság mellé közönségszórakoztató autózást is társítottak, a kategória bajnoki cím és az abszolút ezüst mellett jó néhány szurkolót is szereztek.

Loeb nyerte a szezonzárót, is

Loeb nyerte a szezonzárót, is

Sebastien Loeb nem adott esélyt a győzelemre Petter Solbergnek a Wales Rally utolsó napján, magabiztosan szerezte meg 62. világbajnoki futamgyőzelmét. Ifjabb Érdi Tibor teljesítette a vasárnapi pályákat is, a versenyt a kategória 6. helyén fejezte be.

Ogier bukása videón

Ogier bukása videón

Ogier bukása videón A Wales Rally szombati nyitószakaszán dobott egy hátra szaltót a futamgyőzelemre és a bajnoki ezüstre aspiráló Sebastien Ogier, itt a külső videó a bukásról. Ogier-t a radnori pálya tréfálta meg, egy hosszú bal kanyarban túl gyorsan érkezett, lesodródott az útról, és a Citroen hátulja körül átpördülve esett a mélybe. A folytátsra esélye sem volt, sőt vasárnap sem tudott visszaállni a versenybe, ezzel a bajnokságban a negyedik helyen végzett.

Rally Center

Rally Center

A rallycenter egy újonnan indult oldal, aminek célja a Rally Világbajnokság és a rally egyéb kategóriái iránt érdeklődő szurkolók minél szélesebb körű tájékoztatása. Naponta többször frissítünk, így mindenki megtalálhatja a számára érdekes híreket. Külön menüpontban érhető el a versenyzők és csapatok bemutatása, a wrc versenynaptár, egy wrc ismertető, különböző rovatok a rally világából és élő közvetítések (szakaszok alatt folyamatos tájékoztatás időeredményekkel) is várnak az olvasókra. Minden verseny előtt olvashatnak az aktuális helyszínről adatokat, érdekességeket. Lehetőség van a híreket kommentálni, valamint szavazási lehetőség is adott az aktuális kérdésekre. Oldalunkat az f1ferrari.hu-ról sokak által jól ismert csapat szerkeszti. Kellemes böngészést kíván a rallycenter.hu stábja.

Rally inews

Rally inews

A Yalta Rally előzetes nevezési listáján eddig 13 páros neve mellett találunk S2000-es autót. A Proton, miután a Korzika Rallyt kihagyta, Ukrajnában 3 autóval tér vissza, Basso és PG Andersson mellett egy eddig meg nem nevezett ukrán párosnak biztosítanak egy Satria-t. A Peugeot színeit a Monte győztes Bryan Bouffier és a korzikai első Thierry Neuville mellett Guy Wilsk és Marco Tempestini képviseli. A Skoda gyári csapatában ezúttal is csak Jan Kopecky-t találjuk, mellé a britek Andreas Mikkelsent, a svédek pedig Patrik Sandellt delegálják. A Rally VB S-WRC csoportjában érdekelt Karl Kruuda is tiszteletét teszi a versenyen, a fiatal észt ezúttal is a Fabia S2000-rel támad, de szintén a cseheket erősíti Toni Gardemeister is.

RallyHir

RallyHir

A Volkswagen a Portugál Rallyn jelenti be VB programját. A hírek szerint 100 millió eurót különítenek el a programra, ami 2012-ben indul. Szeretnék Sebastien Loeb-öt és Petter Solberg-et az autóikban látni, bár erre a felállásra igen kicsi az esély. Carlos Sainz neve is felmerült, míg Francois-Xavier Demaison vettek fel, mint a csapat főmérnöke.

Turán Fricit meghívták a Brit-ralira

Turán Fricit meghívták a Brit-ralira

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a gyári Ford-csapat meghívását elfogadva a helyszínen nézte meg a világbajnokság idényzáró futamát, a Brit-ralit. A Synergon Turán Motorsport párosa örömmel és azonnal igent mondott hívásra, már csak azért is, mert amikor legutóbb együtt dolgozott a csapattal a Katalán-ralin, nem tudott elbúcsúzni a csapattól, lévén a bukása után a mentőhelikopter a kórházba és nem a szervizparkba szállította a páros tagjait.

Tuti menü